Toronto, uluslararası çalışanlar için Kanada’nın en pahalı şehri olarak üçüncü kez üst üste Mercer’in yıllık Yaşam Maliyeti Şehir Sıralaması’nda yer aldı.

Yıllık rapor, uluslararası işverenlerin çalışanları için maaş planlamalarına yardımcı olurken, yükselen konut maliyetleri ve enflasyonun alım gücünü azaltarak işletme maliyetlerini artırdığını vurguluyor.

Çalışmada analiz edilen 226 küresel şehir içinde Kanada şehirleri daha uygun fiyatlı bir konumda yer alırken, Toronto yüksek kiraları ve pahalı mahalleleriyle yeni gelenler için yaşamak için pahalı bir yer olmaya devam ediyor. Toronto, küresel olarak 92. sırada yer alıyor ve geçen yıla göre iyileşen tek Kanada şehri olup o zaman 90. sıradaydı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde Vancouver, Kanada’nın ikinci en pahalı şehri olarak geçen yıla göre 15 basamak atlayarak 101. sıraya yükseldi.

Çalışma, her bir konumda ulaşım, gıda, giyim, ev eşyaları ve eğlence gibi 200’den fazla maddeyi karşılaştırmalı maliyeti ölçtü.

Çalışma, enflasyon ve artan ekonomik ve jeopolitik dalgalanmalar gibi faktörlerin 2024 boyunca büyük şehirlerdeki yaşam maliyetine — özellikle Toronto’da — etkilerinin devam ettiğini belirtiyor.

“Ekonomik zorluklara rağmen, 2024 yılında Kanada ekonomisinin direnç gösterdiğini ve beklentilerin üzerinde performans sergilediğini gördük,” dedi Mercer’ın Kuzey Amerika mobilite danışmanlık lideri Vince Cordova.

Cordova, maliyet yaşam endişelerinin devam ettiği konusunda, iş gücünün sağlam temeller üzerinde olduğunu göstermeye devam ediyor ve bu durum Kanada’yı giriş yapan yabancılar için çekici bir hedef haline getiriyor. Kararlılık işaretleri görüyoruz ve enflasyonun yavaş yavaş azaldığını gözlemliyoruz, ancak organizasyonlar küresel dağıtımlı iş güçleri için etkili maaşlandırma stratejilerini planlama konusunda dikkatli olmalıdır,” dedi.

“Ayrıca, işverenler giriş yapan potansiyel personelle maliyet yaşam ve net maaş bilgilerini paylaşmada açık olmalıdırlar, böylece Kanada’ya taşınmanın finansal etkilerini daha iyi anlayabilirler ve ileri gitmek konusunda tamamen bilinçli bir karar verebilirler.”

Uluslararası işçiler için en pahalı 10 şehir arasında yarısı Batı Avrupa’da yer alıyor, İsviçre ise dört şehriyle bu listeye damgasını vuruyor. Kuzey Amerika’da ise New York City (#7) en pahalı şehir olarak öne çıkarken, onu Nassau (#9), Los Angeles (#10), Honolulu (#12) ve San Francisco (#13) izliyor.

Listede dikkat çeken diğer Kanada şehirleri arasında Montreal (#118), Ottawa (#126) ve Calgary (#141) bulunuyor.

 

kaynak

Yorum bırak