Toronto’da sonbahar sezonuna oldukça hoş bir başlangıç yapıldı; sıcak hava, şehir sakinlerinin kalın ceketlerini veya atkılarını çıkarmasını geciktirdi.

Ancak şehir, iklimle ilgili rekorlar kırmaya devam ederken — bunların çoğu yüksek sıcaklıklarla ilgili — sakinler, gezegen ve belirsiz hava olayları hakkında haklı olarak endişelerini dile getiriyor.

@YYZ_Weather tarafından X’te paylaşılan yeni bir grafiğe göre, dün Toronto, 13 derecenin üzerinde maksimum sıcaklığın 164 gün boyunca kaydedildiği bir gün oldu ve bu, önceki 163 günlük süreyi geride bıraktı. Son yıllarda, Toronto’nun 13 derecenin üzerinde maksimum sıcaklıklara sahip olduğu son dönem, 2 Mayıs ile 7 Ekim 2022 tarihleri arasında 159 gün olarak kaydedilmişti. Alarm verici bu grafik Reddit’te yeniden paylaşıldı ve birçok kişi Toronto’nun belirsiz hava durumu ile dünya çapında iklim değişikliği konusundaki endişelerini dile getirdi.

“Vay. Ne muazzam bir seri,” diye tepki gösterdi bir kullanıcı, bir diğeri ise bu Eylül’ün hatırladıkları kadarıyla “en sıcak” olduğunu belirtti.

Yeni bir Hava Ağı raporuna göre, Ekim ayı, mevsim normlarına uygun sıcak bir başlangıç yaptı ve Güney Ontario’nun güney kesiminde, geçtiğimiz hafta boyunca gündüz sıcaklıkları 20 derecelere kadar yükseldi. Bununla birlikte, rapor, sıcaklıklarda “önemli kesintiler” görmeye başlayacağımızı belirtiyor. Ancak, Ekim ayının ikinci yarısında sürekli soğuk bir havanın yakın zamanda beklenmediği, “normalden daha sıcak” sıcaklıkların devam edeceği belirtiliyor.

“Erken Ekim’de soğuk hissedilen sıcaklıkların, ayın sonunda ‘normal’ gündüz sıcaklıkları hızla düşmeden önce oldukça sıcak hissedileceğini unutmayın,” deniyor raporda. Bu hafta Toronto’da, Çarşamba günü 13 C, Perşembe günü 14 C, Cuma günü 21 C ve Cumartesi günü 16 C yüksek sıcaklık bekleniyor.

 

kaynak

Yorum bırak